Aqiel van Loveren succesvol afgestudeerd aan de HU met een 8

In juni 2023 is onze stagiair Aqiel van Loveren succesvol afgestudeerd van de opleiding HBO-ICT Cyber Security & Cloud aan de Hogeschool Utrecht. Wij willen hem heel erg bedanken voor zijn inzet, toewijding en gezelligheid. Ook wensen we hem veel succes en geluk in zijn verdere carrière.  Zijn afstudeeronderzoek richtte zich hoofdzakelijk op de beveiliging van ons Online Cloud Platform. De onderzoeksvraag was dan ook: Hoe kan GTS Online zich in de toekomst beter wapenen tegen aanvallen van buitenaf oftewel het risico daarop dusdanig reduceren. Uit zijn onderzoek is gebleken dat we een kwetsbaarheidsscan moeten gaan uitvoeren omdat de huidige technologieën niet meer volstaan. Het implementeren van OpenVAS zou hiervoor een goede oplossing is.

Hoe heeft Aqiel zijn periode bij ons heeft ervaren?

Check onderstaande video om het Aqiel in zijn eigen woorden te horen vertellen:

“De begeleiding bij GTS Online vind ik goed. Ze gaven me veel vrijheid om mijn onderzoek naar eigen inzicht uit te voeren en de benodigde informatie zelf te vergaren.”

Aqiel vindt de opdracht die hij bij GTS Online heeft gekregen, goed aansluiten bij zijn opleiding. Hij vond het fijn dat hij veel kennis die hij tijdens zijn opleiding heeft opgedaan ook goed kon toepassen bij de opdracht. Gaandeweg kwam hij er wel achter dat bij een onderzoek ook een beroep wordt gedaan op kennis die je niet bezit, onderwerpen die je moet uitzoeken. Over de begeleiding geeft hij aan: “De begeleiding bij GTS Online vind ik goed. Ze gaven me veel vrijheid om mijn onderzoek naar eigen inzicht uit te voeren en de benodigde informatie zelf te vergaren. Tussentijds kreeg ik wel kleine hints, waardoor ik uiteindelijk een stap vooruit heb kunnen maken om mijn opdracht succesvol af te ronden.”

Ook GTS Online verdient een 8!

Volgens Aqiel heeft GTS Online alle kennis en kunde in huis om een afstudeerder succesvol te begeleiden. Ook is hij van mening dat wij over een professionele houding beschikken en vriendelijk en sociaal zijn. Dit is volgens hem erg belangrijk voor afstudeerders. Wij krijgen van hem dan ook een 8, daar zijn we trots op!

Wat is OpenVAS?

We moeten dus aan de slag met OpenVAS wat betreft Aqiel. Wat is dat dan? OpenVAS (Open Vulnerability Assessment System) is een complete kwetsbaarheidsscanner die kan worden ingezet om de beveiliging van computers en netwerken na te gaan. Hiermee kan je niet geverifieerde en geverifieerde tests laten uitvoeren. De softwareframework biedt verschillende services en tools waarmee kwetsbaarheden in de infrastructuur kan worden gedetecteerd. Het fijne is dat deze software gratis is. OpenVAS kan op de meeste bekende besturingssystemen worden geïnstalleerd. De broncode is vrijgegeven onder de GNU General Public License (GPL). Plug-ins zijn geschreven in de Nessus Attack Scripting Language, NASL. 

Ook afstuderen?

Wil je net als Aqiel een interessante afstudeeropdracht doen die goed bij je past? Vind je het belangrijk dat de uitkomsten van jouw project direct worden gebruikt door de stageorganisatie? Check dan snel onze afstudeeropdrachten. We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Jouw Interesse kan je kenbaar maken door een mailtje te sturen naar jobs@gtsonline.nl of te bellen naar 0318-550884.