Aqiel van Loveren start met afstudeeronderzoek bij GTS Online

Inmiddels heb je al een aantal keer zijn naam voorbij zien komen. We hebben het natuurlijk over Aqiel die we in de eerste week van februari 2023 mochten verwelkomen. Aqiel van Loveren volgt de opleiding HBO-ICT Cyber Security aan de Hogeschool Utrecht. Het onderwerp cyber security inspireert hem enorm vanwege de ongekend snelle groei op dit gebied. Cyber securty is tegenwoordig verweven met ons dagelijks leven. Denk alleen maar aan alle apps, software en netwerken waar we afhankelijk van zijn. De vergaande digitalisering zorgt niet alleen voor gemak maar tevens voor een toename in cyberaanvallen. De nieuwste aanvalstechnieken zijn veelal geautomatiseerd door middel van scripting. Het beveiligen van netwerken en systemen tegen verschillende aanvalstechnieken blijft een uitdaging. Cyberaanvallen zijn dan ook niet meer zeldzaam te noemen.

Afstudeeronderzoek naar Continous External Pentest

Zoals benoemd leven we in een snel veranderende wereld. De digitale dreigingen nemen steeds meer toe. Het is van belang om ontwikkelingen van de digitale dreigingen op de voet te blijven volgen. We moeten ervoor zorgen dat ons cloudplatform veilig blijft waarbij je tevens moet nagaan wat nodig is om dit zo veilig mogelijk te houden. In het kader van ISO27001 certificering is het uitvoeren van bijvoorbeeld een pentest een prachtig streven. Door continu ons cloudplatform te blijven optimaliseren, kunnen we de dreigingen beter het hoofd bieden.

Aqiel gaat in zijn afstudeeronderzoek aan de slag met welke manieren van pentesten beschikbaar zijn. Hierbij onderzoekt hij wat het beste bij ons cloud platform past en of we dit nu daadwerkelijk moeten gaan inzetten. Of is het verstandiger om helemaal terug naar de basis te gaan om dit zelf vanaf scratch op te zetten? Aqiel zal in zijn afstudeeronderzoek meenemen welke voor- en nadelen de verschillende opties met zich meebrengen om ons hieromtrent te adviseren.

Waarom GTS Online, Aqiel?

“De keuze om af te studeren bij GTS Online was snel gemaakt. De beschikbare opdrachten waaruit ik kon kiezen bij GTS Online spraken mij allen aan. Uit de vele gesprekken wist ik al snel dat ik een leuk en intensief maar vooral leerzaam traject tegemoet kon gaan. Daarnaast viel het mij op dat de medewerkers bij GTS Online over heel veel kennis beschikken. Dit gaf mij een vertrouwd gevoel. Zo wist ik dat zij mij de benodigde ondersteuning kunnen bieden zodat ik mijn afstudeerstage succesvol kan afronden”. Aqiel is een creative denker met een goed ontwikkeld hacker-mindset.

Aqiel in het kort?

Door zijn grote passie voor wiskunde B op de middelbare school gaf hij in die periode bijles op het St. Gregorius College. Het overbrengen van kennis aan scholieren om op die manier achterstanden en niveauverschillen weg te werken, gaf hem een voldaan gevoel. Aqiel is positief ingesteld en laat zich niet zo snel uit het veld slaan, hij is een echte doorzetter en wil alles doorgronden. Zijn vrije tijd vult hij graag met een bezoek aan de sportschool. Ook houdt hij van een goede uitdaging waar hij veel van kan leren.

Ook afstuderen?

Wil je net als Aqiel een interessante afstudeeropdracht doen die goed bij jou past? Wil je dat de uitkomsten van jouw project direct worden gebruikt door de stageorganisatie? Check dan even de afstudeeropdrachten die we klaar hebben staan. We nodigen je graag uit voor een kennismakings-gesprek. Interesse kan je kenbaar maken door een mailtje te sturen naar jobs@gtsonline.nl of te bellen naar 0318-550884.