Belangrijke informatie over Symantec re-issues

Naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek naar het onrechtmatig uitgeven van certificaten door de Certificaat Autoriteit Symantec, heeft Google Chrome in maart van dit jaar aangegeven dat zij het vertrouwen opzeggen in de infrastructuur van Symantec. Om deze reden heeft Symantec ervoor gekozen hun SSL afdeling over te dragen aan Digicert. Hoewel met deze samenwerking een goede stap is gezet naar een veiligere infrastructuur, blijft Google Chrome voet bij stuk houden. Daarom zullen veel SSL certificaten die op het rootcertificaat van Symantec zijn uitgegeven, opnieuw moeten worden uitgegeven op de nieuwe infrastructuur van Digicert.

 

Wat moet u doen?

Dit houdt in dat veel Symantec certificaten vanaf 4 december 2017 ge-reissued moeten worden. Hieronder vallen ook certificaten van GeoTrust, Thawte, RapidSSL, en Trust Provider. Het heruitgeven van het certificaat is gratis. Afhankelijk wanneer het certificaat is uitgegeven, moet dit voor 15 maart 2018 of voor 13 september 2018 zijn gebeurd.

Wij, GTS-Online willen klanten zoveel mogelijk bijstaan in dit her-uitgifteproces. Hierbij creëren wij een overzicht, waarin duidelijk wordt weergegeven welke certificaten opnieuw moeten worden uitgegeven, en voor welke datum dit moet zijn gebeurd. Wij adviseren u vanaf 04-12-2017 met het re-issue proces. Wereldwijd worden miljoenen certificaten opnieuw uitgegeven. Alle OV en EV certificaten moeten door de overstap naar de nieuwe CA opnieuw bekeken worden door het vetting team. Dit kan extra vertraging opleveren.

Meer informatie

Is bovenstaand bericht voor u van belang? Wilt u de zorg uit handen laten nemen, neem dan even contact met ons op.