Citrix licenties alleen nog via subscription vanaf 1 oktober 2020

Steeds meer software leveranciers stappen volledig over op een volledige abonnementstructuur. Zo ook Citrix. Daar waar logischerwijs de Cloud licenties alleen via abonnementen te verkrijgen waren geldt dat binnenkort ook voor de licenties op de eigen infrastructuur. In zogeheten on premises omgevingen zijn we al jarenlang gewend om deze te kopen en hier per jaar Software Assurance op af te nemen voor het verkrijgen van updates en support. Per 1 oktober 2020 is dat niet meer mogelijk voor nieuwe licenties van Citrix.

Eerder dit jaar heeft Citrix al aangekondigd dat ook on premises licenties via subscription afgenomen konden gaan worden. Met bijvoorbeeld Citrix Workspace kunnen zowel Cloud als on premises diensten makkelijker met elkaar gecombineerd worden in één en hetzelfde abonnement. Dit geldt in ieder geval voor de meer uitgebreidere varianten binnen Citrix Workspace.

 

Wijzigingen per 1 oktober 2020

Ondertussen is duidelijk geworden dat de subscription based licenties ter vervanging zijn van de perpetual (koop) licenties. Op de website met de diverse licentie modellen die mogelijk zijn binnen Citrix staan bij veel veel productlijnen dat deze nog beperkt beschikbaar zijn op basis van koop. Zo staat bij “Citrix Virtual Apps”, een product wat bij veel van onze klanten gebruikt wordt: “Perpetual (available until 9-30-20)”. En dit is niet het enige product waarop dit van toepassing is. De volgende lijst bevat producten waarin de licentie mogelijkheden op korte termijn veranderen:

  • Citrix Workspace
  • Citrix Virtual Apps
  • Citrix Virtual Desktops
  • Citrix Virtual Apps & Desktops
  • Citrix Content Collaboration
  • Citrix Endpoint Management
  • Citrix Hypervisor
  • Citrix Provisioning Server
  • Citrix App Layering

 

Wat nu met onze Citrix Licenties?

Voor veel klanten zal er niet veel veranderen. Als het gebruikte aantal licenties niet omhoog hoeft dan is deze wijziging niet van toepassing. Mochten er echter aantallen gaan wijzigen of heeft u sowieso plannen om in de (nabije) toekomst wijzigingen te willen doorvoeren op de digitale werkplek dan is het een goed om idee om ons hierover te raadplegen. We denken graag met u mee om te bepalen wat de beste strategie is voor uw organisatie.

Bel of mail om uw case te bespreken