IBM Cognos Software

Of het nu gaat om business intelligence, financial performance, strategy management of om analyseapplicaties: IBM Cognos- software biedt uw organisatie wat u nodig heeft om optimaal te presteren en “analytics-driven” te worden. Er zijn producten voor individuele gebruikers, werkgroepen, afdelingen, middelgrote bedrijven en grote ondernemingen. Iedereen in uw organisatie wordt ondersteund bij het nemen van beslissingen die tot betere bedrijfsresultaten leiden.

IBM behoort al jaren tot de meest toonaangevende spelers in de Enerprise Performance Management markt. Dankzij voortdurende innovaties wordt de technologie afgestemd op de steeds veranderende marktvraag. Het resultaat is een geïntegreerd platform waarin processen voor financial close, rapportage, planning, analyse, forecasting, profitablity management en scorecarding worden gebundeld in een eenvoudig in te richten en uit te rollen software omgeving.

IBM Cognos software kan uw organisatie op diverse niveau’s ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen die tot betere bedrijfsresultaten leiden. Niet alleen nu, maar ook op de langere termijn. U kunt uw organisatie tijdig bijsturen, trends vroegtijdig signaleren en uw voorsprong op de concurrentie behouden (vergroten). Ook kunt u uw klanten beter bedienen, efficiënter werken en meer winst halen.

 

Als IBM Business Partner kunt u bij ons terecht voor:

 • Advies, inventarisatie en implementatie van Cognos Controller, Cognos TM1, SPSS en Financieel & Operational Performance Management.
 • Migratie en upgrade van uw huidige IBM Cognos omgeving
 • Aanschaf en levering van o.a. IBM Cognos Analyitics producten en licenties.
 • Hosting van uw Cognos Analytics platform.

IBM Cognos portfolio

Het IBM Cognos Analytics portfolio bestaat uit de volgende producten:

 • Cognos Business Intelligence

Krachtige en schaalbare business intelligence- en performance management oplossing

 • Cognos Express
 • Cognos Insight
 • Cognos TM1

Tools voor het maken van planningen, budgetteren, rapporteren, analyseren en modellen.

 • Cognos platform
 • Cognos Controller

Volledige, nauwkeurige en controleerbare financiële consolidatie.

 

BM Cognos Hosting

GTS-Online is expert in het hosten van IBM Cognos Analytics voor Business Intelligence en Financial Performance Management.Marktleider IBM, met haar product Cognos, ondernemingen met administratief onafhankelijke dochterbedrijven de mogelijkheid om cijfers te consolideren. Belangrijk is dat deze dochterbedrijven altijd , onafhankelijk van tijd en locatie, kunnen inloggen. Een stabiele en veilige omgeving is dus van groot belang.Vanuit ons high-tech datacenter zorgen wij er voor dat de Cognos Analytics applicaties altijd bereikbaar zijn. Veilig en betrouwbaar. U heeft geen zorgen over back-ups en beschikbaarheid.

Door onze ervaring op dit terrein kunnen we snel een bedrijfsspecifieke omgeving voor u inrichten en in nauwe samenwerking met uw IBM consultants configureren. De set-up kosten zijn hierdoor gering. Onze helpdesk ondersteunt u en uw medewerkers bij vragen rondom de connectie met de applicatie.

 

Financial Performance Management

De Financial Performance Management-oplossingen van IBM helpen u met het automatiseren en transformeren van de financiële planning, budgettering, forecasting en rapportage.

Verbeter de besluitvorming en geef uw bedrijfsresultaten een boost door een betere afstemming van strategie en uitvoering. De oplossingen van IBM bieden meer inzicht in het reilen en zeilen van uw onderneming, geven een compleet beeld van uw financiële planning, budgettering en forecasting en maken een snelle en accurate rapportage aan alle stakeholders mogelijk.

Onder de categorie Financial Performance Management vallen een tweetal producten:

 • IBM Planning Analytics
 • IBM Cognos Controller

IBM Planning Analytics 

IBM Planning Analytics is een op IBM Cognos TM1 gebaseerde gebundelde softwareoplossinb. Voor IBM Cognos TM1 zijn gratis blueprints (templates) rondom specifieke thema’s en branches beschikbaar, die de betreffende planprocessen ondersteunen, waaronder Capital Expenditure Planning, Capital Project Planning, Expense Planning, Integrated Financial Planning & Forecasting, Sales Planning & Forecasting en Workforce Planning. Finext combineert deze met eigen best practices, waardoor er sneller en met minder risico geïmplementeerd kan worden.

Cognos Controller

Cognos Controller is een compleet systeem, dat voldoet aan alle rapportage- en consolidatiewensen, zonder afbreuk te doen aan beheersbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. De internationale compliance is indrukwekkend en zal menig multinational heel wat hoofdbrekens besparen.

 

 

Kosten

Helemaal volgens de GTS-Online gedachte zijn de kosten voor IBM Hosting geheel transparantvast per werkplek per maand. Inclusief gebruik van hardware, opslag, helpdesk en met een uitgebreide SLA. Geen onverwachte kosten dus achteraf.

Neem contact op