Maak kennis met de studenten die zijn begonnen met de HU Master Challenge 2024

Mooi om te zien dat de Hogeschool Utrecht haar onderwijs heel divers organiseert. In dit kader hebben we afgelopen januari een projectaanvraag ingediend voor het traject Master Challenge. Dit project is interessant voor Open-ICT studenten, een van de leerroutes binnen de opleiding HBO-ICT. Dit project is succesvol gepresenteerd met als resultaat dat we in februari niet één maar vier studenten mochten verwelkomen: Thyme Koudijs, Owens Holliman, Bjorn Overbeek en Délano Elands. 

Maak cybersecurity bereikbaar voor het MKB Nederland

Het MKB-bedrijf heeft te maken met veel uitdagingen, zoals de naleving van regelgeving (denk aan de NIS2 die ingaat op 17 oktober 2024), personeelszaken, financiën en het volgen van alle marktontwikkelingen. Bij de werkzaamheden van MKB-bedrijven ligt vaak niet de nadruk op het proactief veilig inrichten van hun IT-infrastructuur. Ook veel IT-partners bieden op dit punt geen actieve ondersteuning. Wij daarentegen denken wel graag mee hoe MKB Nederland slimme en doordachte proactieve keuzes kan maken om hun IT veilig in te richten. In dit licht willen we een goed toegankelijke platform creëren waar ondernemers met een paar eenvoudige vragen een eerste beeld kunnen krijgen van hun IT-situatie. Door het doorlopen van enkele aanvullende stappen moet een organisaties meer inzicht krijgen in de IT-risico’s van zijn onderneming om op basis daarvan de juiste cybersecuritymaatregelen te kunnen nemen.

Aandacht voor verschillende facetten

Dit project zal ca. 20 weken duren waarbij de studenten zowel op de Hogeschool Utrecht als bij ons op kantoor hieraan zullen werken. Ze zullen beginnen met het uitvoeren van een businessanalyse en marktonderzoek en hierbij de volgende onderdelen behandelen: onderzoeken van de marktbehoeften, analyseren van de trends op dit gebied en bekijken welke methoden beschikbaar zijn voor gebruik. Aangezien we zelf veel ervaring hebben met ISO27001 en NEN 7510, zullen de studenten dit gebruiken om een basis te leggen waarbij MKB-bedrijven inzicht kunnen krijgen in de aandachtsgebieden. Ook zullen de studenten rekening houden met alle regelgeving waaraan MKB-bedrijven moeten voldoen, zoals de AVG, NIS2 en de voorwaarden van een cybersecurityverzekering. Daarnaast zullen ze onderzoeken hoe deze vereisten kunnen worden omgezet naar relevante vragen die passen bij de doelgroep en de fase (volwassenheid) waarin de onderneming zich bevindt.

Ook onderzoek doen?

Wil je net als deze vier studenten een interessante onderzoeksopdracht doen die goed bij jou past? Wil je dat de uitkomsten van jouw onderzoek direct worden gebruikt door de stageorganisatie? Check dan snel de afstudeeropdrachten die we klaar hebben staan. We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Interesse kan je kenbaar maken door een mailtje te sturen naar jobs@gtsonline.nl of te bellen naar 0318-550884.

GTS Online wenst deze enthousiaste groep studenten veel succes de komende periode waarbij zij aan de slag gaan met de Master Challenge. We kijken ernaar uit om binnenkort de resultaten van hun onderzoek te ontvangen.