Managed Services: zo blijft jouw IT-infrastructuur altijd veilig en up-to-date

Het monitoren van back-ups, het beheren van de hele infrastructuur (SAN), het patchen van de serveromgeving of het ad hoc oplossen van storingen. Taken die ontzettend belangrijk zijn voor de veiligheid en continuïteit van je organisatie, maar waarvoor je niet altijd de juiste kennis en expertise in huis hebt. Of die door de drukte van alledag nogal eens vergeten worden. Gelukkig kan je deze zaken uitbesteden aan GTS Online. Wij houden namelijk van automatiseren en lossen dit soort zaken zo slim mogelijk op. En gaat er iets fout? Dan springt één van onze techneuten op dat incident en lost dit op een passende manier op. Zo kan jij je weer focussen op dat waar je écht goed in bent -en wat je leuk vindt om te doen-.

De verschillende managed services diensten die je kunt afnemen

Helpdeskondersteuning is altijd inbegrepen

Bij een intensievere samenwerking wil je snel en goed geholpen worden bij vragen. Daarom is helpdeskondersteuning áltijd inbegrepen op het moment dat je ook maar iets van managed services bij ons afneemt. We pakken dan niet alleen geautomatiseerde meldingen vanuit de systemen op, maar helpen de IT-medewerkers van jouw organisatie ook graag met al hun vragen. Dit doen we meestal op afstand, maar soms ook op locatie. Onze helpdesk is bereikbaar van 08.00 tot 17.30 uur, tenzij ruimere bereikbaarheid is overeengekomen. Een SLA kan trouwens ook zonder verdere managed services worden afgesloten. Dus neem vooral contact op als je ondersteuning wilt op je eigen ICT-omgeving!

Incident Management

Een incident gemeld die niet opgelost kan worden door jouw eigen IT-collega’s? Dan gaan we op onderzoek uit! Vervolgens lossen we het meteen op of adviseren we je collega’s hoe ze dit slim kunnen aanpakken.

Change Management

Krijg ondersteuning bij de configuratie van jouw IT-diensten. Wat dit inhoudt? Configuratiewerkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het:

  • Implementeren van een update of een compleet nieuwe versie van het besturingssysteem, software of firmware;
  • Aanmaken, wijzigen en/of opheffen van nieuwe gebruikers(accounts);
  • Instellen en implementeren van nieuwe IT-diensten, die bij ons zijn afgenomen.

Alle configuratiewerkzaamheden worden zoveel mogelijk tijdens kantooruren uitgevoerd. Wanneer de werkzaamheden een onderbreking aan jouw kant (kunnen) veroorzaken, worden deze alleen in overleg op werkdagen verricht en anders buiten werktijden.

Monitoring server- en netwerkinfrastructuur

Wanneer we jouw server- en netwerkinfrastructuur monitoren, betekent dit niet dat we alleen maar kijken. We monitoren de overeengekomen servers, software, processen en netwerkinfrastructuur, maar voeren ook (preventief) onderhoud uit als dit nodig is. De meldingen uit de monitoringssoftware komen automatisch bij ons binnen. Op die manier heb je er zelf geen omkijken naar. Om incidenten te voorkomen blijven we meldingen en incidenten monitoren en analyseren om trends en patronen te ontdekken. Deels doen we dit zelf, maar steeds vaker zetten we hier ook slimme software voor in zoals Microsoft Sentinel. Als er aanpassingen nodig zijn, adviseren we je hier graag over en implementeren we deze in overleg met jullie IT-medewerkers.

Monitoring back-up

Wij monitoren op afstand de back-ups van jouw data en de onderliggende infrastructuur. Dit doen we op basis van jouw back-upbeleid. Hierin staat niet alleen van welke data en hoe vaak er een back-up gemaakt moet worden en hoelang deze back-up bewaard moet blijven. Maar ook hoeveel back-ups er gemist mogen worden voordat we spreken van een probleem. Valt een back-up buiten de gestelde parameters en het beleid? Dan onderzoeken wij de oorzaak hiervan en doen we een voorstel om dit te herstellen. Ook het herstellen van data kan gewoon via onze helpdesk worden aangevraagd.

Monitoring beveiligingsadviezen

Up-to-date blijven is cruciaal voor de veiligheid van jouw IT-infrastructuur. Maar met de toenemende beveiligingsadviezen is het voor veel organisaties lastig om te bepalen welke adviezen voor hen prioriteit hebben. Wij houden dit graag voor je in de gaten door de beveiligingsadviezen voor je te inventariseren en analyseren. Dit doen we op basis van de servers, software en infrastructuur die bij jou in gebruik zijn.

Nadat onze techneuten een beveiligingsadvies op inhoud hebben beoordeeld, kijken we wat dit voor jouw organisatie betekent en geven hierin advies. De relevante wijzigingen kunnen wij op basis van nacalculatie ook voor je implementeren. Wij monitoren, jij houdt de verantwoordelijkheid over de veiligheid van je systemen.

Een stabielere omgeving en continuïteit dankzij de managed services van GTS Online

Dankzij de managed services van GTS Online heb jij geen omkijken meer naar het veilig en up-to-date houden van je IT-infrastructuur. Wij zorgen dat updates structureel worden uitgevoerd, lossen incidenten op en monitoren beveiligingsadviezen. Je neemt alleen af waar jij behoefte aan hebt. Zo kan jij je bezighouden met je primaire business en zorgen wij voor continuïteit.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen om jouw organisatie én ICT-infrastructuur naar een next level te brengen, zodat jij overal en altijd veilig, prettig en efficiënt kunt werken? Neem dan hier contact met ons op voor meer informatie, een demo of (online) kennismakingsgesprek.