Marijn Teeuw doet onderzoek naar wachtwoordloze oplossingen

Deze week, op 31 augustus, hebben we Marijn Teeuw mogen verwelkomen. Marijn zit in het laatste jaar van zijn studie HBO-ICT aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en loopt bij ons zijn afstudeerstage. Het komend half jaar zal hij onderzoek doen naar de mogelijkheden omtrent wachtwoordloze authenticatie.

 

Binnen de opleiding HBO-ICT zijn er diverse specialisaties mogelijk en net als de meeste van zijn voorgangers volgt Marijn de specialisatie Infrastructure & Security Management (ISM). Een logische keuze dan ook om bij ons zijn onderzoek te doen: “Bij mijn zoektocht naar een afstudeerbedrijf kwam ik terecht op de website van GTS-Online die er professioneel uitziet en de praktijk cases sloten aan bij mijn studie richting ISM. Hierop heb ik contact opgenomen met de eigenaren Alfred van den Born en Johan de Haan. De kennismaking bevestigde mijn kijk op GTS-Online en er werd aangeven dat er meerdere personen voor mij afgestudeerd waren!”

 

Wachtwoordloze cloud omgeving

Het onderzoek dat Marijn zal doen komt niet uit de lucht vallen. Marijn: “Wachtwoorden zijn security issues binnen de IT-wereld, elke keer als een gebruiker wil inloggen moet het wachtwoord onthouden zijn en weer ingetypt worden. Vaak zijn dit hergebruikte wachtwoorden en het probleem met wachtwoorden is dat ze gedeeld kunnen worden. Veel van incidenten zijn wachtwoord gerelateerd en dit brengt kosten met zich mee.

Verder zijn wachtwoorden het nummer 1 doelwit van hackers:
-Brute force aanvallen;
-Corporate account takeover
-Password spraying
-Hergebruiken van login credentials van andere gehackte “Databases”.”

Ook voor de klanten van GTS-Online is dit natuurlijk een relevant onderwerp. En we zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om onze Online Werkplek-oplossingen veiliger en gebruikersvriendelijker te maken. “Hier spring ik in als afstudeerder met onderzoek naar “Wachtwoordloze Cloud-omgeving” en de implementatie hiervan. Ik wil GTS-Online de mogelijkheid bieden aan haar klanten om “passwordless” in te loggen bij het Cloud platform.”

We wensen Marijn veel succes met dit interessante onderwerp en hopen naast mooie resultaten waar we wat mee kunnen dat dit een succesvolle afronding van zijn HBO-opleiding wordt.

 

Ook afstuderen?

Wil je net als Marijn een afstudeeronderzoek doen die goed bij jou past? En ook nog eens gebruikt zal worden door de organisatie waar je je stage loopt? We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Een mailtje naar jobs@gtsonline.nl of vraag het een van onze collega’s via 0318-550884.