Nigel ging jullie voor! Werken bij GTS en studeren via CITA.

Via CITA  kun je met een MBO 4 IT diploma  direct aan de slag binnen GTS Online én volg je daarnaast een duale HBO IT opleiding aan de Hogeschool Utrecht. Benieuwd hoe deze manier van studeren binnen GTS Online in zijn werk gaat? Nigel ging jullie voor en vertelt er graag meer over!

Nigel, wat vind je leuk aan je stage en hoe draagt GTS daaraan bij?

Naast het supportwerk wat je doet kun je ook aan een legio projecten een bijdrage leveren. Eigenlijk noem ik het ook geen stage, want je werkt gewoon mee. Al het werk wat je collega’s ook doen, valt binnen de leer/werk overeenkomst die je hebt met GTS Online.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb hiervoor MBO4 ICT beheer gedaan. Ik wilde eerst geen HBO opleiding nog gaan volgen, totdat ik te horen kreeg dat deze mogelijkheid er ook was via CITA. In de huidige arbeidsmarkt ligt de voorkeur bij zo jong mogelijk met veel werkervaring. Dankzij een duale opleiding voelt het alsof ik een betere positie kan vervullen op de arbeidsmarkt. Straks heb ik 4 jaar werkervaring waarbij ik ook nog eens de hedendaagse dingen meekrijg. In mijn ogen is dat heel wat waard.

Voel jij je een stagiaire binnen GTS Online?

Dat voel ik zelf niet en zo word ik ook niet behandeld. Overal waar je begint zal je eerst de kleinere projecten oppakken, maar ik zit hier nu bijna een half jaar en draai nu al mee op de grotere projecten (zelfstandig).

Wat vind je leuk aan het team van GTS Online?

Het is een open team. We kunnen eigenlijk alles wel tegen elkaar zeggen (zolang het maar netjes blijft uiteraard 🤪). Binnen GTS is er een goede sfeer. We kunnen samen een lolletje trappen maar we weten ook met elkaar wat hard werken is. Als je ergens hulp bij nodig hebt dan zullen ze je altijd weer op weg helpen.

Waarom heb je gekozen voor GTS Online?

Het was dichtbij 🤣

Oké handig! En was er nog een andere reden?

Ik heb hiervoor bij een ander bedrijf gezeten, maar ik kon daar wat minder goed aarden. CITA heeft toen GTS Online aan mij voorgesteld. Het viel mij op dat bij de vacatures ook veel afstudeeropdrachten stonden. Dat geeft meteen wel een goed gevoel. Een werkgever die wel weet wat afstuderen inhoud en daar ook waarschijnlijk goed in kan begeleiden. Vaak wordt er veel van stagiaires verwacht zonder rekening te houden met de huidige staat van kennis. Dat is iets wat GTS Online echt goed kan managen en ook veel vertrouwen geeft.

Wat vind je van Johan en Alfred (BIG BOSSES)? 

Ik had mijn eerste gesprek met Johan en Alfred. Ik voelde meteen al meerdere pluspunten ten opzichte van mijn vorige leerbedrijf. Ik mocht na ons gesprek meteen een dag meelopen zodat ik zelf de sfeer kon proeven. Een informele sfeer waarbij ook Johan en Alfred toegankelijk zijn voor vragen. Wat ik ook een pluspunt vind is dat juist één van de directeuren nog in de techniek zit. Zo kun je hele gerichte vragen stellen en veel leren.

Wat maakt GTS Online uniek als werk/leerbedrijf?

Ik denk hoe open en meegaand GTS Online is om je echt mee te laten werken. Je komt altijd binnen als support, maar afhankelijk van je eigen prestaties kun je steeds meer gaan oppakken. Zo kun je bijvoorbeeld al snel je eigen projecten draaien of een keer meelopen met een collega. Zo ben ik laatst mee geweest naar het datacenter.

Wil je ook werken en leren bij GTS Online en via CITA jouw HBO diploma halen? 

Kijk dan hier:
https://www.gtsonline.nl/over-ons/vacatures/