Ruben Hofmans blijft na afstudeeronderzoek als engineer

Afgelopen februari is Ruben Hofmans bij ons gestart met zijn afstudeeronderzoek voor zijn studie HBO-ICT. Nadat hij dit onderzoek eind juni met succes heeft verdedigd en daarmee zijn opleiding heeft afgerond is hij deze week gestart als Engineer. Wij zijn heel blij dat we Ruben kunnen behouden in ons team. Met hem brengen we wederom een flinke bak met kennis en ervaring in ons bedrijf op het gebied van infrastructuur en beveiliging.

 

Afstuderen

Ruben heeft afgelopen half jaar onderzocht op welke manier we meer inzicht kunnen krijgen in de beveiligingsstatus van ons Cloud Platform. Tijdens zijn onderzoek heeft hij een GAP-analyse uitgevoerd tussen de huidige en de gewenste situatie. Vervolgens heeft hij een pakketselectie gedaan naar hoe we naar de gewenste situatie kunnen komen. Hij heeft de periode afgesloten door een Proof-of-Concept in te richten met Azure Sentinel, het pakket dat het hoogste scoorde in de selectie. Met Azure Sentinel kunnen alle losse logbestanden in onze omgeving worden gecombineerd en kunnen makkelijker relevante correlaties opgepakt worden.

Met Azure Sentinel als aanvulling op onze huidige monitoring mogelijkheden kunnen we de komende periode dus verder bouwen aan een nog veiligere omgeving. Eind juni heeft Ruben zijn afstudeeronderzoek (op afstand via Microsoft Teams) verdedigd en afgesloten met afgerond een 9. Niet alleen Ruben trots, wij ook!

 

Doorgroeien als engineer

Afgelopen maanden hebben we met Ruben ook gesproken over een vervolg van zijn loopbaan bij GTS-Online. We waren natuurlijk blij dat hij na zijn meewerkstage ook zijn afstudeerstage bij ons wilde doen. Maar daar moest het wat ons betreft niet bij blijven. Ook voor Ruben waren er diverse redenen om voor GTS-Online te kiezen. “Bij GTS-Online zijn veel dingen die ik belangrijk vind gewoon goed geregeld. Er is een hoog niveau aan kennis aanwezig, werken we met Enterprise oplossingen en werkzaamheden worden efficiënt opgepakt. Niemand houd hier van dingen dubbel doen en wordt er dus veel gescript en geautomatiseerd.”

Niet alleen omdat de werkzaamheden op hoog niveau zijn, maar ook over de goede en arbeidsvoorwaarden en de informele werksfeer bij GTS-Online is Ruben te spreken. “Ik heb hier niet alleen leuke collega’s, maar ervaar ook veel vrijheid en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Aangevuld met de duidelijkheid over mogelijke functies, bijbehorend loongebouw en doorgroeimogelijkheden maken voor mij GTS-Online een ideale werkgever.”

Nu Ruben klaar is met zijn opleiding op de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) is hij zeker nog niet van plan te stoppen met leren. “Ondanks het behalen van mijn diploma heb ik nog niet het idee dat ik ben uitgeleerd. Door de omvang van het platform is Enterprise-hardware in gebruik, om dit te beheren is specialistische kennis vereist. GTS-Online geeft je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en biedt de ruimte voor het behalen van eventuele certificeringen.”