Thijs Rutten start met zijn afstudeeronderzoek bij GTS Online

De eerste week van november 2022 hebben we Thijs Rutten mogen verwelkomen. Thijs volgt het laatste jaar van de opleiding hbo-ICT aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Hij heeft gekozen voor het profiel Infrastucture & Security Management (ISM) waarbij de nadruk ligt op het ontwerpen en realiseren van complexe netwerken in technische omgevingen. Het leukste aan de opleiding vindt hij de goede balans tussen de theorie en het in teamverband toepassen van deze kennis tijdens praktijkopdrachten. Zo heeft hij bijvoorbeeld met medestudenten een gehele Active Directory omgeving gerealiseerd.

Afstudeeronderzoek naar Cloud Managed Werkplek 2.0

Bij GTS Online hebben we al jarenlang veel werkplekken in beheer. Die noemen we de Cloud Managed Werkplek. Ook wel een Windows 10 of 11 werkplek genoemd die vanuit onze cloud beheerd wordt. Het onderzoek van Thijs houdt concreet in dat hij gaat uitzoeken welke nieuwe technieken of tools GTS Online in de toekomst kan inzetten om het beheer, de beveiliging en de functionaliteit van de werkplekken te verbeteren.

Waarom GTS Online, Thijs?

“Ik heb ervoor gekozen om bij GTS Online mijn afstudeerstage te doen, omdat de opdrachten waaruit ik kon kiezen mij erg aanspraken. Voor mij klonken alle opdrachten als een leuke uitdaging om mijn studie mee af te ronden. Tijdens de stage word ik ook erg vrijgelaten in mijn aanpak van het project, wat ik altijd erg fijn vindt bij een bedrijf. Hierdoor was de keuze voor mij erg makkelijk om bij GTS Online mijn afstudeerstage te doen.”

Thijs in het kort

Wist je dat Thijs op zijn zestiende als vakkenvuller begonnen is bij Jan Linders? Op zijn achttiende is hij doorgestroomd naar de functie van teamleider. Momenteel werkt hij als Store Manager bij MobileCare in Ewijk, waar je terecht kunt voor reparatie aan smartphones, tablets en computers. Een leuk weetje is dat Thijs op de middelbare school een extra vak Technasium heeft gevolgd. Hier heeft hij geleerd hoe je in teamverband te werk gaat bij actuele bètatechnische praktijkopdrachten waarbij Onderzoek & Ontwerp centraal staan.

Zijn vrije tijd vult hij graag met gamen. Ook brengt Thijs graag tijd door met zijn vrienden onder het genot van een biertje. Verder kookt hij graag en maakt hij geregeld een lange wandeling met de hond.

Ook afstuderen?

Wil je net als Thijs een interessante afstudeeropdracht doen die goed bij jou past? Check dan even de afstudeeropdrachten die we klaar hebben staan. Wil je dat de uitkomsten van jouw project direct worden gebruikt door de stageorganisatie? We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Interesse kan je kenbaar maken door een mailtje te sturen naar jobs@gtsonline.nl of te bellen naar 0318-550884.