Engineer Wesley Bongers: “De zorg stopt nooit, daarom moeten onze ICT-oplossingen ook 24/7 werken”

Bij GTS Online zorgen we ervoor dat onze ICT-oplossingen jouw werk prettiger maken. Hoe we dat doen? Bijvoorbeeld door te zorgen dat je beter kunt samenwerken en door processen te automatiseren. Onze hoogopgeleide professionals zullen je daar perfect bij adviseren. Eén van die professionals is onze senior engineer Wesley Bongers. In dit interview stelt hij zichzelf graag aan je voor. Én vertelt hij hoe het is om als engineer namens GTS Online bij onder andere ouderenzorgorganisatie Azora te werken.

Klanten ondersteunen bij hun ICT-vraagstukken

Wesley begon bij ons als afstudeerstagiair en werkt inmiddels alweer 6 jaar bij GTS Online. De afgelopen jaren is hij doorgegroeid naar de rol van senior engineer: “Ik help klanten bij het oplossen van hun vraagstukken rondom werken in de cloud, de online werkplek en security. Dit doe ik zowel op afstand als bij de klant op locatie. Hoe complexer de vraagstukken, des te uitdagender is het voor mij om op zoek te gaan naar de best passende oplossing! Wat ik ook heel leuk vind, is dat ik beheer en ondersteuning bied aan heel diverse mkb-organisaties. Dat maakt dat je werk allesbehalve eentonig is. Eén van de klanten bij wie ik ondersteuning bied is Azora.”

Beheer en Ondersteuning voor IT-beheerders Azora

“Azora heeft eigen IT-beheerders in dienst die de omgeving beheren. Wij helpen hen bij hun werkzaamheden als ze er zelf niet uitkomen. Of er geen tijd voor hebben. Dit doen we onder andere op vaste ondersteuningsdagen. Maar we werken ook samen aan eenmalige projecten óf ik adviseer ze over bepaalde (strategische) vraagstukken. Het werk kan dus variëren van het monitoren van het storage area network (SAN) en het installeren van nieuwe hardware tot het verplaatsen van de gehele IT-infrastructuur ”, vertelt Wesley over zijn werkzaamheden voor Azora.

Een recent project dat hij daar onlangs heeft opgeleverd, is het opzetten en verplaatsen van de complete IT-infrastructuur naar een extern datacentrum. Wesley: “Omdat de hardware en de virtuele omgeving van Azora flink waren verouderd, hebben we onlangs een heel nieuw serverpark opgezet. Azora heeft nieuwe hardware en switches besteld en rackspace gehuurd op een externe locatie. Wij zijn vervolgens begonnen met het opzetten van de nieuwe omgeving en het migreren van alle virtuele machines van de oude naar de nieuwe omgeving. Daarna hebben we een volledige nieuwe disaster recovery omgeving opgezet en zijn de virtuele machines nogmaals verplaatst. Dit moest omdat de primaire omgeving ook fysiek verplaatst moest worden. We hebben de productieomgeving fysiek opgepakt, meegenomen en weer aangesloten in het nieuwe datacenter. Toen dat was gebeurd hebben we alles weer teruggeplaatst, zodat ze op de snellere omgeving konden werken.”

Digitaal werkcomfort met een online werkplek op maat

Azora heeft behoefte aan een partner die snel en adequaat kan handelen wanneer zij problemen of vraagstukken hebben. Waarom dit volgens Wesley zo belangrijk is voor de ouderenzorgorganisatie? “In de zorg is continuïteit heel belangrijk, want de zorg stopt eigenlijk nooit. Want ondanks dat de zorgmedewerkers van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat werken, blijft de zorg dag én nacht doorgaan. En daarom is het dus echt belangrijk dat de oplossingen die wij bieden goed en juist werken. Over die oplossingen blijven we continu in gesprek met elkaar. Zo heeft Azora een lange tijd weinig veranderd aan hun werkplekken.

Maar wij zien dat organisaties zich steeds vaker afvragen of de Cloud geschikt is voor hun processen en werkzaamheden. En dat zij continuïteit belangrijk vinden. Daarom hebben we samen met de IT-beheerders van Azora overlegd wat voor hen de beste oplossing is. Gaan ze volledig over naar de cloud, kiezen ze een hybride werkvorm of blijven ze op locatie draaien? We kijken echt naar de behoeftes van de medewerkers en bedenken daar een oplossing op maat voor. Zodat zij hun werk zonder problemen kunnen uitvoeren en de zorg goed kunnen ondersteunen. Het vernieuwen van de werkplekken is een project dat we de komende tijd gaan oppakken. Ik heb er zin in!”

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen, zodat jouw hele organisatie kan genieten van digitaal werkcomfort? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.