Gemeente Baarn naar gezamenlijke infrastructuur

De ICT infrastructuur van de gemeente Baarn is al voor een deel gemigreerd naar de door RID Utrecht ingerichte en beheerde omgeving.  Op dit moment is de migratie van de front-end (Citrix servers en fat-clients vervangen voor VDI) bijna afgerond. De komende maanden zullen in het teken staan van de back-end migratie: de planning is om aan het einde van dit jaar alle applicaties, databases en overige diensten op de omgeving van de RID Utrecht te hebben draaien.

Gemeente Baarn heeft al enige tijd geen systeembeheerders meer in dienst. Deze zijn met de komst van de RID Utrecht daar in dienst gegaan.

De gemeente Baarn neemt deel aan de Regionale ICT-Dienst Utrecht (RID Utrecht). Dit is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug.

 

Gemeente Baarn.

Om binnen het lopende migratieproject vanuit de eigen organisatie ook sturing te kunnen geven op technisch vlak heeft de gemeente de afgelopen maanden gebruik gemaakt van de diensten van onze collega en technisch consultant Johan de Haan. Op deze manier is de gemeente voor de technische input niet alleen maar afhankelijk van haar leverancier. Johan is al sinds 2006 diverse keren ingehuurd door gemeente Baarn en heeft daardoor de nodige kennis van de organisatie. Zo is de laatste migratie van de SBC omgeving in 2012 (van Windows Server 2003 op basis van Citrix naar Windows Server 2008 R2 i.c.m. Citrix XenApp 6.5) ook door GTS-Online uitgevoerd, met Johan in het projectteam. Dankzij diverse projecten, waar hij daarvoor bij betrokken was, heeft hij ook kennis van de back-end server installaties.

De komende maanden zal Johan de Haan het gezamenlijke projectteam van de gemeente en de RID Utrecht blijven ondersteunen.  Totdat alle diensten zijn gemigreerd naar de gezamenlijke infrastructuur van de RID Utrecht en de interne omgeving van de gemeente is afgebroken.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Johan

Diensten uit deze case

Beheer & ondersteuning

Het doel van onze ICT-totaaloplossingen is om mensen optimaal te ondersteunen bij hun werk. Ook als je er zelf even niet uitkomt. Met onze beheer- en ondersteuningsoplossingen ben je ervan verzekerd dat jouw ICT in één keer goed geregeld is. Wij ondersteunen je bij moeilijke vraagstukken of projecten en draaien regelmatig mee in de ondersteuning. Op afstand of op locatie.
Meer over Beheer en ondersteuning