Skills Meducation kiest voor Online Werkplek Op Maat

“Lokale serverinfrastructuur vervangen voor een high-end dienst per gebruiker per maand.”

Skills Meducation werkte op haar eigen serverinfrastructuur dat verouderd was en wat zorgde voor veel ergernis en frustratie. De organisatie stond voor de keuze om haar bestaande infrastructuur te vervangen voor een nieuwe on-premises omgeving of de overstap te maken naar de cloud. Een vervangingsinvestering in een nieuwe serverinfrastructuur zou hebben volstaan voor de bestaande legacy applicaties. Vanwege de wens om de mobility binnen de organisatie te vergroten en van ICT een lust te maken bleek uitbesteden van de ICT een betere keus.

“GTS-Online werd door onze telefoniepartner aanbevolen, tijdens de eerste gesprekken bleek al heel snel dat deze organisatie een kennishuis is en waarde toe wil voegen voor haar klanten. Het proces van eerste kennismaking tot uiterlijke oplevering is door GTS-Online zeer professioneel aangepakt door communicatie hoog in het vaandel te hebben staan. Daarom is GTS-Online onze beste kennis in ICT .”

 

Jan van Leeuwen, Directeur/Eigenaar Skills Meducation BV.

 “Belangrijke aandachtspunten voor ons waren: Unified communication, encryptie van data en een lage leercurve”

Skills Meducation is in gesprek gegaan met GTS-Online over de mogelijkheden ten aanzien van de wensen en eisen. Er zijn meerdere scenario’s geschetst, die de behoeften van de organisatie invulling konden geven. Hierop volgend heeft GTS-Online een voorstel uitgebracht voor de complete vernieuwing van de kantoorautomatisering in combinatie met de transitie naar het GTS-Online datacenter.

 

Online Werkplek Op Maat

GTS-Online heeft een maatwerk concept aangeboden, gebaseerd op de bedrijfsvoering binnen Skills Meducation. Iedere medewerker gebruikt een nieuwe Microsoft Surface Pro hybride laptop. Iedere laptop en desktop van Skills Meducation is opgenomen in het domein en verbonden met het datacenter via Direct Access. Alle clientsoftware draait dus op de laptop, bedrijfsgegevens zijn veilig en toch gemakkelijk toegankelijk zijn en altijd beschikbaar. Een separate verbinding met bijvoorbeeld een Remote Desktop, Citrix of andere cloud oplossingen zijn niet meer nodig, maar wordt nog wel gebruikt voor Multivers Online.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Johan

Migratie

De inrichting en implementatie van het nieuwe concept heeft een doorlooptijd van zes weken gekend. GTS-Online heeft de migratie in deelprojecten uitgevoerd om de impact op de medewerkers én operationele processen zo laag mogelijk te houden. Een migratie zorgt altijd voor één of meerdere hick-ups, omdat er verscheidene externe factoren allen groen licht moeten geven. Tijdens de migratie is Skills Meducation op een interactieve manier op de hoogte gehouden van de deliverables en stages.

 

Nieuwe situatie

Skills Meducation is over naar de Online Werkplek Op Maat van GTS-Online en betaald een vast bedrag per medewerker per maand. De organisatie ervaart de lusten van haar ICT omdat het geen omkijken meer is naar beheer, onderhoud, licenties, storingen en problemen. Op het moment dat er een medewerker bij komt heeft die alleen een laptop en een telefoon nodig. GTS-Online regelt verder alles. Neemt een medewerker afscheid dan is dat net zo gemakkelijk geregeld. En wordt er uiteraard de volgende maand een gebruiker minder afgerekend.

 

Diensten uit deze case

Online werkplek

Wij verzorgen al meer dan 10 jaar voor heel diverse organisaties in het mkb een deel of de volledige ICT-omgeving. Wij noemen dat de Online Werkplek Op Maat. Dit doen we vanaf ons eigen cloudplatform, slim gecombineerd met andere oplossingen, zoals Office 365 en Microsoft Azure. Door dit alles slim te automatiseren creëren we voor iedere organisatie een veilige en toegankelijke werkplek. Schaalbaar en betrouwbaar.
Meer over Online werkplek