URETEK Benelux kiest voor Cloud Managed Werkplek

Overstap van on-premise naar een professionele Cloud

URETEK Benelux BV, gevestigd aan de Zuiveringsweg te Lelystad, heeft de afgelopen jaren ICT als last ervaren. De voorgaande ICT-dienstverlener had de illusie een nieuw ERP-systeem eenvoudig te implementeren, echter men had vervolgens de handen vol aan hardware- en softwareproblemen. Bepaald niet bevorderlijk voor de productiviteit en allerminst positief voor het imago van de ICT-dienstverlener.

 

Online Werkplek op Maat

URETEK Benelux kwam halverwege 2017 in contact met GTS-Online en besloot om afscheid te nemen van de oude ICT-partner en de overstap te maken naar de GTS-Online Cloud Managed Werkplek en AFAS Online. De Cloud Managed Werkplek is gebaseerd op Windows 10, Microsoft Office 2016 én Microsoft Intune. Door de omslag zijn medewerkers nu op hun nieuwe, mobiele devices (Microsoft Surface Pro 4) overal productiever. Daarnaast is het imago van ICT in het algemeen langzamerhand aan het veranderen van een last naar een lust.

Vol trots vertelt Manager Interne Organisatie Jean Keulers: “Het imago van de ICT was ronduit slecht te noemen, dat is nu 180 graden gedraaid.” Dankzij de oplossing van GTS-Online en de inzet van onder andere de Surface Pro 4 in combinatie met Windows 10, Office 2016 en Intune loopt nu alles op rolletjes. Hij vervolgt: “Er zijn nu minder problemen en de problemen die er ontstaan worden veel sneller opgelost dan wij gewend waren. Het belangrijkste is dat onze medewerkers hun werk kunnen doen in plaats van bezig te zijn met ICT.”

 

Jean Keulers, URETEK

URETEK werkte met zowel verouderde software als hardware. Er werd besloten in één keer een inhaalslag te maken en iedereen écht locatieonafhankelijk te kunnen laten werken. Daarvoor werd Windows 7 ingewisseld voor Windows 10 en werden de verouderde pc’s en laptops eruit gegooid. Nadat samen met GTS-Online de werkprocessen werden onderzocht, zijn flexibele werkplekken gecreëerd en kreeg iedereen een laptop met tablet functionaliteit. De werknemers die het meest onderweg zijn, kregen een Surface Pro 4 vanwege minder schoudertasbelasting, het handzame formaat én een lange accuduur, handig op de werklocatie evenals thuis.

Marketing medewerker Sandra ter Huurne is erg blij met het nieuwe device: “De Surface Pro 4 is een handig, klein ding dat gemakkelijk in mijn tas is mee te nemen. Ik kan nu stukken lezen en bij mijn bestanden en e-mails komen waar ik ook ben. Het afklikbare toetsenbord is een mooie extra naast het tikken op het scherm zelf. Ik ben nu veel mobieler dan voorheen, omdat ik op kantoor, thuis én onderweg volledige functionaliteit heb!”

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Johan

Betere data beveiliging

Eerder werkten de URETEK-medewerkers op kantoor met een vaste pc en werkte men op een eigen dedicated server. Data raakte versnipperd, omdat soms bestanden lokaal werden opgeslagen, of op de desktop pc en de netwerkschijf; maar ook op een terminal server of op de lokale schijf waarop ze vanuit huis op werkten. Nu staat dat allemaal op één locatie én is het beter beveiligd, want iedereen werkt via Direct Acces op het bedrijfsnetwerk en vanuit groepsdata. Hiermee is er een einde gekomen terminal server-beheer en aan de versnippering van de gegevens.

De beveiliging van de bedrijfsgegevens is nu beter geregeld dan voorheen. “Wij wilden een gedegen, professionele oplossing om bestanden beter te beveiligingen, gezien de berichten over toenemende cyber criminaliteit,” vertelt Jean Keulers. GTS-Online heeft dankzij diverse toepassingen dat veilig ingericht, waardoor je er geen omkijken meer naar hebt. Vanaf dat moment is alle lokale data via encryptie beveiligd. Hierdoor hoeven de medewerkers zich niet meer bezig te houden met waar de data staat en of het daar wel veilig is, maar kunnen ze zich focussen op hun werk. Mocht het device defect of zoek geraken, dan zorgt dit niet voor problemen, omdat er lokaal geen bedrijfsgegevens worden opgeslagen.

 

Migratie traject

De inrichting en implementatie van de oude- on-premise infrastructuur- naar de GTS-Online Cloud Managed Werkplek is in deelprojecten uitgevoerd om de impact op de medewerkers én operationele processen zo laag mogelijk te houden. Wegens verschillende factoren kan de migratie op één of meerdere momenten langer duren dan gepland. Om deze reden is het zaak verwachtingen te managen door de klant, in dit geval URETEK Benelux op een interactieve, digitale manier op de hoogte te houden van de deliverables en stages.

 

Vanwaar de keuze voor GTS-Online? 

“GTS-Online kenden wij niet, totdat een relatie van ons de naam liet vallen. De eerste gesprekken lieten al snel blijken dat Uretek goed bij GTS-Online zou passen en andersom. Het werd snel duidelijk dat deze organisatie een kennishuis is en waarde wil creëren bij haar klanten. De adequate, professionele aanpak heeft ertoe geleid dat wij ICT inmiddels als lust zijn gaan ervaren,” aldus Jean Keulers.

Diensten uit deze case

Cloud oplossingen

Tegenwoordig is er voor bijna iedere ICT-gerelateerde vraag wel een slimme oplossing beschikbaar op het internet. Zie jij hierdoor door de bomen het bos niet meer? De cloud oplossingen van GTS Online geven je grip op je ICT. Zo hoef je niet meer voor ieder probleem een nieuwe oplossing te zoeken. Én houd je grip op alle applicaties en oplossingen die je medewerkers gebruiken en de data die daarin wordt opgeslagen.
Meer over Cloud oplossingen