GTS Online en Liquit: Samen kom je verder!

Onlangs waren we als partner door Liquit uitgenodigd voor een “Liquit Partner Talks”. Met dit interview gaven we een exclusief inkijkje in hoe wij de software van Liquit toepassen op de digitale werkplek. Donny van der Linde sprak met Johan de Haan, commercieel directeur bij GTS Online.

“We weten zelf heel goed waar we naar op zoek zijn om een succesvolle deployment te kunnen uitvoeren.  Continu zijn we dan ook op zoek naar slimme oplossingen en goede software om een digitale werkpek het beste vorm te geven.”

Hoe het allemaal begon

Inmiddels is GTS Online al 25 jaar actief op en rond om de digitale werkplek. We verzorgen hiervoor alles, van deployment van de werkplek tot technische applicatiebeheer, de storage en de onderliggende infrastructuur. Hierbij houden we altijd in ons achterhoofd dat de eindgebruiker zijn werk zo optimaal mogelijk moet kunnen blijven doen. Dit proces is een evolutie, een ontdekkingsreis. Je wilt uiteindelijk succesvolle inzetbare software maken.

We weten zelf heel goed waar we naar op zoek zijn om een succesvolle deployment te kunnen uitvoeren. Continu zijn we dan ook op zoek naar slimme oplossingen en goede software om onze digitale werkplek het beste vorm te geven. We vragen ons altijd af: hebben we iets moois of moeten we zelf iets gaan ontwikkelen? In het verleden hebben we uit een hoop scripting en automatiseringslagen zelf een softwareproduct gemaakt dat we zelf gebruikten en ook aan onze klanten hebben verkocht. We hebben daardoor geleerd dat dit een vak apart is, zeker het onderhouden hiervan.

We zijn dan ook op zoek gegaan naar een pakket wat goed bij onze klanten aansluit. Vooral voor het deployment deel maar ook voor het beschikbaar stellen van de applicaties aan de eindgebruiker. Een aantal jaar geleden zijn we bij Liquit terechtgekomen. Hun software was een goed alternatief voor bijvoorbeeld Ivanti Workspace Control en een aantal andere tools die we bij onze klanten zien. En op veel vlakken past het ook veel beter bij onze manier van werken.

“Digitaal werkcomfort is voor iedere organisatie en de medewerkers anders. De werkplek moet zich dus aanpassen aan de wensen en behoeften van een organisatie en de medewerkers.”

De modern workplace in combinatie met Liquit Workspace

Sinds een jaar hanteren we de slogan: Digitaal Werkcomfort. Digitaal werkcomfort is voor iedere organisatie en de medewerkers anders. De werkplek moet zich dus aanpassen aan de wensen en behoeften van een organisatie en de medewerkers. Aan ons is het om te kijken hoe we hier zo efficiënt en slim mogelijk aan tegemoet kunnen komen. Hierbij moet natuurlijk dubbelingen worden voorkomen. Iedereen binnen een organisatie moet op een veilige manier, op de juiste wijze, op de juiste plekken en bij de juiste applicaties en data kunnen. De software van Liquit Workspace kunnen we in dit diverse landschap heel goed inzetten. Een eenduidige ervaring voor onze eindgebruikers is van essentieel belang.

Het inzetten van Automation zorgt voor een optimale integratie

Zoals velen weten zijn wij als een echte IT-club bijzonder lui. We klikken niet alles bij elkaar, daar houden we niet van. Alles wat we doen, willen we graag borgen. Daarom proberen we zoveel mogelijk alles te automatiseren. De basis ligt in Windows PowerShell en soms programmeren we het een en ander in C#. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan deployment van de Citrix of Remote Desktop Server omgevingen van onze klanten waar we Liquit Workspace voor gebruiken. Voor het hele proces daarvoor, het klaar zetten van deployments, gebruiken we Windows PowerShell waarmee vervolgens de deployment met Liquit wordt geïnitieerd. Het inzetten van Liquit i.c.m. een stukje automation zorgt dus voor een optimale integratie.

Het toepassen van Liquit neemt de complexiteit voor eindgebruikers weg

Als organisatie willen wij onze eindgebruikers zoveel mogelijk ontzorgen. Het mooie aan Liquit is dat het voor de eindgebruiker de complexiteit wegneemt. Liquit gebruiken wij dan ook tweedelig: niet alleen voor de deployment van die Remote Desktop of Citrix werkplek, maar ook steeds vaker om de software beschikbaar te stellen aan de eindgebruiker, die zijn notebook dagelijks meeneemt in zijn tas. Voor die eindgebruiker is het om het even hoe de software beschikbaar wordt gesteld, die klikt gewoonweg op de smart icons en wij zorgen voor de rest.

Samenwerking als sleutel tot succes

We hebben klanten in de zorg, maar ook bijvoorbeeld productie waarbij we betrokken zijn bij het inrichten van de nieuwe moderne werkplek. Vroeger noemden we dit de Werkplek 2.0. Dit is al een evolutie op zich, zeker nu de werkplek van de toekomst steeds onderhevig is aan veranderingen. Juist in de transitiefase van oud naar nieuw kunnen we Liquit heel mooi inzetten. We zijn continu divers bezig: de situatie en het volwassenheidsniveau van de klant is heel uiteenlopend. Voor ons vormt dit geen enkel probleem, de dienstverlening van Liquit kunnen we overal goed toepassen. Juist tijdens de transitiefase. Omdat we het meteen vanaf het begin inzetten kunnen we het richting de eindgebruiker brengen. Daarna is het de kunst om het steeds verder te optimaliseren, steeds verder in te zetten.

Aan de slag

Benieuwd hoe wij kunnen helpen om jouw organisatie én IT-infrastructuur naar een next level te tillen zodat jij altijd en overal veilig, prettig en efficiënt kunt werken? Neem dan gerust contact met ons op. We geven je graag meer informatie over Liquit via een demo of een (online) kennismakingsgesprek. Jij kan dan zorgeloos blijven doen waar je een kei in bent, namelijk ondernemen!